Vandaag keren we terug naar de provincie Drenthe. Vandaag weer een ander type speciaalbier. Deze keer is het een Saison. 

De gist zorgt dat dit bier volledig is uit gegist. Hierdoor ontstaat een droog biertype hoog in het koolzuurgehalte, kruidig en met een licht zuurtje. Zoals een klassieke Saison of Farmhous ale bedoeld is

Provincie

Brouwerij
Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur

Drenthe

de Veteraan
de Veteraan – Saison
Soepel en subtiel
5,9 %
Saison
6-8 graden

Extra informatie over de brouwer:

Sinds de start van de brouwerij is er één doel: bier brouwen om van te genieten, want bier is genieten en brengt mensen bij elkaar. Peter Boeters, Michel Hemmelder en Erik Oortwijn begonnen in 2015 met het produceren van 150 liter per week onder de naam De Veteraan. Inmiddels is dat uitgegroeid tot zo’n 1000 liter, waar grote tanks voor worden gebruikt. Daardoor hadden de heren wel oren naar nieuwe partners. Jan Braam en Henry Dijck zijn samen de nieuwe partners van De Veteraan, of beter gezegd: Brouwerij Bartje. Want dat is hoe de brouwerij voortaan door het leven gaat. Die bieren van de Veteraan blijven bestaan onder dezelfde naam, de bieren van Brouwerij Bartje komen daarbij. Jan: ‘We zijn groot liefhebber van lekker bier en trots op de Drentse natuur, mentaliteit en boerenverstand.’ Deze eigenschappen proef je. Natuurlijk, bier

3 reacties

  1. Prima biertje om een keer gedronken te hebben. Niet vies. Maar ook niet speciaal.

  2. Ik vond dit wel weer een lekker fris, fruitig biertje. Zou hem zo nog eens nemen.

  3. Wat mij betreft is deze meer richting een Weizen dan richting een Saison. Bruisend, malt kruidig en banaan. Best oké.

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *