Brouwerij
Abdij
Sinds
Land

Naam bier

Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd rating

Fabrica de Cervezas Marpal, Madrid
Monasterio de San Pedro de Cardena
902 (bier sinds 2016)
Spanje

Cardena Tripel

Tripel
7
Blond en Krachtig
7 graden
3,47

Het klooster van San Pedro de Cardeña is gelegen in het gemeentelijk gebied van Castrillo del Val. Dit klooster is gesticht voor het jaartal 902 door de graaf van Vissen. Het klooster heeft in alle jaren een grote populariteit gekregen met een als resultaat een grote stroom van toegewijden. Het klooster werd in 1603 heilig verklaart.

Vandaag drinken we een Spaanse trappisten tripel, dit is één van de trappisten bieren die niet zijn erkend. Op dit moment zijn er 10 erkende trappistenbiermerken:

Chimay – Abdij Notre-Dame de Scourmont, België
Engelszell – Stift Engelszell, Oostenrijk
La Trappe – Abdij van Koningshoeven, Nederland
Orval – Abdij Notre-Dame d’Orval, België
Rochefort – Abdij Notre-Dame de Saint Rémy, België
Tre Fontane – Abdij Tre Fontane, ItaliË
Tynt Meadow Trappist Ale – abdij van Mount Saint- Bernard, Verenigd Koninkrijk
Westmalle – Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, België
Westvleteren – Sint-Sixtusabdij, België
Zundert – Abdij Maria Toevlucht, Nederland

Op 16 maart 2016 werd het eerste Spaanse trappistenbier op de markt gebracht, dit bier hebben jullie zojuist ingeschonken. Het trappistenklooster is sinds 2014 lid van de “Internationale Vereniging Trappist”

Dit bier wordt in zeer beperkte mate gebrouwen en het recept voor dit trappistenbier werd ontwikkeld door de Schotse brouwmeester Bob Maltman samen met Belgisch bierexpert Eric Coene. In 2016 werd gestart met de bouw van een kleine brouwerij binnen de kloostermuren. Careña dankt zijn naam aan de eerste trappist uit Spanje en maakt deel uit van een project wat de Abt van de abdij zelf bedacht heeft.

De gemeenschap van San Pedro de Cardeña heeft de beslissing genomen om een project te starten vergelijkbaar met dat van “zuster” abdijen die al eeuwenlang bier produceren om de gemeenschap te helpen overleven en de kosten te dekken. Het idee was om met een bier met eigen stempel te brouwen wat kleinschalig verkocht zou worden in de kloosterwinkel, in een naburige herberg en dat binnenkort naar enkele plekken in de stad zal worden gebracht op basis van de trappistenstandaard van brouwen. Een formule die volgens de meesters van dit soort drank de drank “uniek” maakt. Helaas, maar niet voor ons, is het bier ook op diverse andere plekken terecht gekomen.

Het is een blond en krachtig bier met fruitige tonen en een bittere afdronk.

7 reacties

  1. Lekker kruidig biertje

  2. Zeker kruidig. Ik vind hem lekker! De spaanse zon komt je tegemoed…tussen de sneeuwvlokken door.

  3. Vamos Patrick. Mooie traditie

  4. Een verrassend goed smakende tripel. Persoonlijk hoop ik dat er nog vele tripels langs komen.

  5. Tripels vallen altijd wel in de smaak bij mij.. deze met genot gedronken

  6. Wat een heerlijk biertje! Precies in mijn straatje.

  7. Kruidige en zachte tripel. Bevalt me wel!

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *