En? Een beetje bijgekomen van Patrick’s Surprise Bier? Ik heb al enkele reacties gelezen en zie dat het biertje goed werd ontvangen. Maar dan blijft natuurlijk nog de vraag staan, wat was het? 

Laat ik direct beginnen om te zeggen dat ik dit bier niet zelf heb gebrouwen, daarvoor vind ik ‘m zelf ook te lekker :-). Om wat interactie te hebben leek het mij wel leuk om de rollen om te draaien. En ik merk dat iedereen het erg leuk vond om zelf eens bier te proeven zonder dat je weet wat er nou in je glas zit. 

Hieronder even kort iets over het bier van gisteren, daarna gaan we weer snel door naar het biertje van vandaag. 

Brouwerij
Naam bier

Bierstijl
Alcohol
Untappd rating

Brouwerij Zwarte Parochie Almelo
Heer van Almelo

Quadrupel
11 %
3,63

 

En nu het bier van 6 december

Brouwerij
Land

Naam bier

Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd rating

Brouwhoeve Bierbrouwerij
Spanje (niet verwacht, of wel?)

APA (American Pala Ale)

APA
6%
Blond en Krachtig
6-8 graden
3.07

Onder de Spaanse zon, midden tussen de uitgestrekte groene heuvels aan de rand van natuurgebieden bevindt zich deze ambachtelijke bierbrouwerij in Benissa op de route van Benissa naar Teulada aan de Costa Blanca Noord. Waar vroeger de geiten liepen, glanzen nu de roestvrijstalen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder bier zijn oorsprong vindt. Alles wat we maken doen we met liefde en passie, dat doen we nu en in de toekomst maken we nog meer belachelijk lekkere dingen.

In hun streven om recepten te ontwikkelen, kon het team niet terugvallen op stoffige boeken met recepten uit een ver verleden of op grootvaders die het al hun hele leven deden. Zij kozen bewust voor een typische uitstraling en herkenbaarheid van hun bier, doordrenkt met een duidelijke eigenheid. Hun toewijding om mooi bier te creëren drijft hen ertoe om elke dag met dit doel uit bed te komen. Inmiddels presenteert dit team een prachtige serie ambachtelijk speciaalbier.

Brouwhoeve staat bekend om het brouwen van bier en gedistilleerd volgens klassieke stijl, maar met een eigentijdse twist, waardoor het een modern tintje krijgt. De passie en toewijding van het team zijn duidelijk te zien in elk brouwsel, en hun streven naar uitmuntendheid blijft onverminderd. De bieren van Brouwhoeve zijn niet slechts drankjes, maar eerder een uitnodiging voor een reis door smaken, geuren en texturen die zorgvuldig zijn samengesteld.

Terwijl Brouwhoeve zijn eigen pad blijft bewandelen in de wereld van bier en gedistilleerd, weerspiegelt hun toewijding aan het maken van prachtig bier nog steeds hun liefde voor het ambacht. Elk brouwsel ademt de ziel van Brouwhoeve en onderscheidt zich door een uniek karakter. En zo gaat het verhaal van Brouwhoeve verder, met elke slok die de consument neemt als een nieuw hoofdstuk in hun voortdurende reis.

Wat is nu het verschil tussen een APA (American Pale Ale) en een IPA (Indian Pale Ale).

Het grootste verschil tussen de twee stijlen is het hopgehalte en de smaak. IPA’s hebben een hoger hopgehalte en een sterk bittere smaak, terwijl APA’s een iets lager hopgehalte hebben en een meer gebalanceerde smaak hebben. IPA’s hebben ook vaak een hoger alcoholpercentage dan APA’s.

IPA’s en APA’s zijn twee populaire bierstijlen met hun eigen kenmerken en smaken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het hopgehalte en de smaak, waarbij IPA’s een hoger hopgehalte en een sterk bittere smaak hebben dan APA’s. Het alcoholpercentage kan ook variëren tussen de twee stijlen.

6 reacties

  1. Patrick, probeer je me te vergiftigen….?

  2. Je gaat er 3 dubbel van zien Bertil😂

  3. Ja er zat wat vertraging op de knop…

  4. Bertil ik ga helemaal met je mee…….

  5. Apart en vreemde deze Pale Ale. Behoorlijk bloemig en kruidig. Pepertje?
    Klein bittertje in de afdronk.

  6. Zat ik toch redelijk in de buurt met een Quadruple a 10% Helaas ben ik een paar dagen te laat 😛

    Morgen aan 6 december beginnen en dan in het weekend ff inhalen XD

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *