Brouwerij
Land

Naam bier

Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd rating

 

Brouwerij The Musketeers
België

Troubadour Winter

Winter Ale
9,99 %
Amber en Elegant
Op tijd uit de koelkast halen :-), zo rond de 10 graden
3,53

Brouwerij The Musketeers zag het levenslicht in 1999, opgericht door vier brouwingenieurs die hun passie voor bierbrouwen deelden. De eerste brouwsels ontstonden in de keuken van Kristofs moeder, waar hun hobby langzaam evolueerde naar een bedrijf.

Het oorspronkelijke blond bier, aanvankelijk genaamd Musketier, kreeg later de naam Troubadour Blond in 1999 vanwege registratieproblemen. De smaak van dit bier viel in de smaak bij bierliefhebbers, en geleidelijk aan transformeerde de hobby naar een bedrijf. Vanuit Ursel (Aalter), waar mede-oprichter Kristof woont, breidde Brouwerij The Musketeers gestaag uit en veroverde zowel de Belgische als internationale markt met hun Troubadourbieren.

In 2001 werd het donkere broertje, Troubadour Obscura, gelanceerd, gevolgd door de Belgische tripel IPA Troubadour Magma in 2010. Het succes van Troubadour Blond werd bevestigd toen het in 2010 de World Beer Cup won, waardoor Ursel wereldwijde bekendheid kreeg.

Meer dan 20 jaar later staan twee oprichters, Stefaan Soetemans en Kristof De Roo, nog steeds aan het roer van deze gerespecteerde Belgische onafhankelijke brouwerij. In 2019 verhuisde de brouwerij naar Sint-Gillis-Waas, dicht bij Stefaans “Heimat,” waarmee hun droom van bieren brouwen in een eigen professionele brouwerij werd gerealiseerd.

Brouwerij The Musketeers heeft internationaal ook aandacht getrokken. Troubadour Blond en Troubadour Obscura vonden snel hun weg overzee en worden vandaag verkocht in zo’n 15 landen wereldwijd. In België zijn de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren verkrijgbaar in geselecteerde horecazaken en drankenhandels. De brouwerij blijft op volle toeren draaien, en zo is de cirkel rond.

Het bier van vandaag:

De diepe, koperrode gloed van Troubadour Winter straalt onmiddellijk uit waar het winterbier voor staat: warmte.
De donkere, rode kleuren worden bekomen door het toevoegen van speciaalmouten die ook de smaken van zoete karamel, koekjes en gebak in het bier brengen. De stevige vergisting zorgt voor veel fruitige aroma’s, het volmondige en verwarmende mondgevoel en een alcoholgehalte van 9.99 % alc. V/V.
De toegevoegde kruiden zetten de warmte die dit winterbier uitstraalt nog meer in het licht.

4 reacties

  1. Tot nu toe mijn favoriete bier van dit pakket, maar we gelukkig nog lang niet aan het eind.

  2. Sterk, koffie, zoet en cremig met een klein zuurtje in de afdronk. Niet slecht wel stevig. 🙂

  3. Deze vind ik ook heel lekker. Tot nu toe behoorlijk stevige en uitgesproken biertjes! Geen middelmaat… mooi man!!!

  4. Op 5km van mijn deur gebrouwen! Goede keuze!

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *