Brouwerij

Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd Rating

Rügener Insel-Brauerei

East Coast IPA
IPA
5,6 %
Blond en Krachtig
10 graden
3,52

Ga naar de kust, het volgende avontuur roept! Een East Coast IPA begeleidt je verlangen naar vrijheid: fel oranje, natuurlijk en overweldigend fruitig. Dit bier maakt optimaal gebruik van de complexe, fruitige geur van Chinook-hop: druipende sappige grapefruit, intens rode bessen omlijst door kruidige tonen die de drank structuur geven met nauwelijks waarneembare bitterheid. Het gebruik van gerst-, tarwe- en havermout geeft het bier een fluweelzachte textuur. Zo smaakt jouw zomer aan de kust. Een sappig, fruitig genot.

Maak kennis met Markus
Markus ontdekte zijn liefde voor bier toen hij nog een tiener was en een rondleiding kreeg in de Becker Brouwerij in St. Ingbert. Die ervaring inspireerde hem om een opleiding tot brouwer te volgen en brouwkunde te studeren in Weihenstephan, Beieren. In 1996 verhuisde hij naar het noordoosten en werkte vele jaren als directeur bij de Störtebeker Braumanufaktur in Stralsund. Rügen werd zijn thuis en de plek waar hij zijn eigen brouwerij met bijzondere bieren wilde beginnen.

In 2015 werd zijn droom werkelijkheid. Tijdens een moment van bierproeven ontmoette Markus Andries en Frans de Groen, die enthousiast werden en partners werden. Samen met ervaren brouwers uit België en de VS wilden ze het beste van de drie grote bierlanden combineren, zonder concessies te doen aan de kosten. Na dagen van samenwerken, brainstormen en experimenteren met meer dan 100 brouwvarianten begonnen ze aan hun avontuur.

Markus heeft als doel om het ultieme genot in bier te bereiken. Hun brouwerij staat bekend om zeldzame bieren, waarbij ze minder bekende, vergeten of zelfbedachte bierstijlen verkennen. Op het eiland Rügen, geïnspireerd door de lokale natuur, heeft Markus unieke brouwrecepten ontwikkeld met flesrijping en speciale lichtbeschermingstechnologie voor de verpakking. De bieren hebben een bijzondere frisheid, sprankelend koolzuur en stevig schuim, vergelijkbaar met wijn. Markus en het team zijn trots op het creëren van een eigen kleine categorie bier met al deze bijzondere kenmerken.

3 reacties

  1. Dit was er 1 om niet te vergeten. Wat een lekker biertje was dit zeg. Jammer er maar 1tje is. Lekkker fruitig

  2. Bitter, hop en fruitig met citrus en mango in de afdronk. Wordt zachter en smaakvoller naarmate de tijd vordert. Aan het begin waarschijnlijk net wat te koud uit de koelkast.

  3. 1 van de lekkerste ipa’s die ik ooit gedronken heb. Goude keuze!

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *