Brouwerij

Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd rating

Berghoeve Brouwerij

Mint the Gap!
Dunkelweizen met een verrassing
7 %
Donker en Rijk
5-7 graden
3,11

Extra informatie over de brouwer:

Voor de “Berghoeve Brouwers Challenge 2023” hebben “De AnnaBlamannen” uit Groningen een bier gebrouwen, uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 2.188 flessen.

Het thema diversiteit en inclusie, geïnspireerd door Anna Blaman, vormde de basis voor dit bier. Om te benadrukken dat verschillen, zowel zichtbaar als onzichtbaar, prima samengaan en elkaar versterken, is gekozen voor een dunkelweizen met pepermunt. De toevoeging van pepermunt symboliseert dat uniciteit juist tot meerwaarde leidt, als een uiting van inclusiviteit.

Extra cara- en chocolademouten zijn aan deze dunkelweizen toegevoegd, waardoor de karamel- en chocoladesmaken in het bier iets sterker naar voren komen. De toevoeging van pepermunt tijdens de whirlpool zorgt voor een mooi contrast met de karamel- en chocoladesmaken, waardoor het bier goed door drinkbaar en toegankelijk blijft. Het resultaat is een soort ‘after eight’-light.

Sinds begin 2010 heeft Berghoeve zijn intrek genomen in een voormalige familieboerderij, gelegen in het prachtige Twentse coulisselandschap aan de historische “Mageler Es”. Deze brouwerij staat bekend om compromisloze bieren van hoge kwaliteit en wordt niet voor niets beschouwd als een van de top 10 brouwerijen in Nederland, zoals vermeld op Untappd.

In het glas van de bezoeker proeft men een royale hoeveelheid Twentse koppigheid, nuchterheid, kwaliteit en smaak. Bovendien voelt het goed, omdat de bieren energieneutraal worden gebrouwen.

Bij Berghoeve geloven ze dat ‘de glimlach’ een centrale rol moet spelen in het leven en werk. Daarom zijn ze constant aan het experimenteren, of het nu is door samenwerkingen met collega’s, restaurants en gelijkgestemde ondernemers, of juist met de bezoekers zelf.

3 reacties

  1. Niet vies niet lekker. Beetje lange na smaak waardoor ik hem niet helemaal op had.

  2. Interessante combinatie. Maar daar is dan ook alles wel mee gezegd wat mij betreft.

    Mint en bier mogen wat mij betreft ver uit elkaar blijven. Zeker als het om een dunkelweizen gaat.

    Experiment mislukt.

  3. Apart biertje. Een fruitge dunkelweizen met banaan, chocolade, drop en anijs. Je proeft en ruikt de anijs. Biertje met lef. Wat mij betreft wel een geslaagd experiment.

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *