Brouwerij

Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd Rating

Galway Bay Brewery

Full Sail
IPA – American
5,8
Blond en Krachtig
6-8 graden
3,55

Galway Bay Brewery ontstond toen een groep vrienden genoeg had van de bierscene in Ierland en besloot actie te ondernemen. In 2009 openden zij een van de weinige brouwerijcafés in Ierland, namelijk The Oslo Bar in Salthill, Galway, een charmante badplaats aan de westkust van Ierland. Met niet meer dan een bescheiden brouwkit creëerden ze twee bieren die rechtstreeks van de conditioneringstank naar de tap vloeiden.

Meer dan tien jaar en drie verhuizingen later heeft Galway Bay Brewery zijn nieuwe thuis gevonden in Oranmore, net buiten Galway. Hier biedt de locatie ruimte, licht en vrijheid om uit te breiden en te experimenteren.

Met een kernassortiment van zeven bieren en maandelijkse releases, variërend van fruitige zuren tot groot vatgerijpte bieren, beslaat hun brouwspectrum het volledige palet aan smaken.

De afgelopen tien jaar zijn als een boeiende reis geweest, en het enthousiasme groeit voor wat de komende tien jaar in petto hebben…

Full Sail

Met een alcoholpercentage van 5,8% draagt de mout bij aan de smaak en laat het de hop echt tot zijn recht komen.

De gebruikte hopsoorten zijn afkomstig uit Amerika, namelijk Columbus, El Dorado en Cascade (45 IBU). Met meerdere royale toevoegingen in de ketel en verdere dry-hopping voordat het bier je bereikt, wordt het zo vers mogelijk gepresenteerd.

Dankzij de juiste balans tussen zuurgraad en hopbitterheid is dit bier uitstekend bestand tegen pittige gerechten, zoals Indiase en Mexicaanse gerechten. De frisheid van het bier maakt het ook een perfecte metgezel voor gegrild vlees en barbecues.

‘TUKKER’

Vandaag zit er een shotje bij in het pakket, dit is een Tukkertje (zoals de mensen in Twente worden genoemd). Een Tukker is een vinkensoort met een prachtige Latijnse naam: Acanthis Cannabina, die in het oosten van Nederland ook wel ’tukker, kneu of heikneuter’ genoemd werd. De relatie met deze heikneuters is snel gelegd: feitelijk betekend Tukker heikneuter, een term die ook wel spottend gebruikt wordt voor boerenpummel, een op de heide levend keuterboertje. Dit bedoelen we met Tukkertje, eigenzinnig en toch een allemans vriend! 

Proost! 

2 reacties

  1. Zachte en fruitige IPA. Bittertje en droog in de afdronk. Drinkt erg mooi weg.

  2. Dat tukkertje totaal vergeten. Nu maar snel ff achterover gegooid. 🙂
    Smaakt naar bitterkoekjes. Ook lekker!

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *