Eindelijk. Het is zover! 1 december! De start van de bierkalender.nl 2023 editie. We hebben de afgelopen maanden ons best gedaan om een superleuke selectie van speciaal bieren voor jullie te maken.

Dit jaar hebben we weer een leuk thema in de kalender verwerkt. Wat dat is, blijft nog even geheim. Jullie komen er vanzelf achter tijdens deze maand.
Laat vooral een reactie achter onder elke pagina. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de selectie vinden.

Naast het verhaaltje en de locatie van de brouwerij probeer ik ook een Youtube filmpje te plaatsen. Zo heb je wat leuks om te bekijken tijdens het proeven van het biertje. Nieuw is dit jaar ook de Untappd rating. Untappd is een platform waar bierliefhebbers hun bieren ‘inchecken’ die ze hebben gedronken en hier een rating aan geven. De rating loopt van 0.01 (= slecht) t/m 5.00 (= lekker). 

Geniet van deze maand vol verrassende en heerlijke bieren!
😊

Brouwerij
Land

Naam bier

Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd rating

Brouwerij de Molen
Nederland

Bar & Bok

Bockbier
6,2%
Donker en Rijk
9 graden
3,44

Brouwerij de Molen, gevestigd in Bodegraven, staat bekend een zeer varierende collectie aan bieren. Voor de mensen die de eerste editie van debierkalender.nl hebben gehad, kunnen zich misschien de Wieken en Krieken nog herinneren.

Brouwerij de Molen brouwt alleen bieren in stijlen die zij zelf lekker vinden. De brouwmeesters stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de bieren die worden gebrouwen. De aroma’s, de smaken en de bitterheid zijn uniek voor het bier, dit wordt over de hele wereld gewaardeerd. Je kunt de bieren van Brouwerij de Molen tegenkomen in onder andere Japan, Brazilie, Noorwegen, Spanje, India, Canada, de Verenigde Staten, Denemerken, Polen en België.

Tijdens de jaarlijkse RateBeerBest noteringen wordt brouwerij de Molen al vele jaren als #1 van Nederland genoemd en altijd bij de top 100 beste brouwerijen van de wereld. In februari 2017 kwamt het prachtige nieuws dat de brouwerij zelfs tot #6 van de wereld werd genoemd door circa 500.000 RateBeerians van over de hele wereld.

En dan het biertje van vandaag:

What if .. Brouwerij de Molen en de klassieke Bock samenkomen? Dat levert een mindblowing bockbier op! Deze bock heeft een lichte bitter, een volle moutzoete karamel smaak en geur. Dit samen zorgt voor een robuuste body, warm mondgevoel en een goed drinkbaar karakter.

Proost

13 reacties

  1. Jow Patrick, benieuwd met welke bieren we dit jaar verrast worden. Ik heb er in ieder geval zin in. Eerste biertje staat koud.😃
    Geniet er allemaal van.
    🍻 proost

  2. FANTASTISCH Patrick. Super luek hoe je dit hebt gedaan.

  3. Eindelijk. Het is zover! 1 december! De start van de bierkalender.nl 2023 editie. Ik ga mijn best doen om alle biertjes te beoordelen…

  4. Dorst! Leuk dat je het weer doet Patrick!

    Proost en op 24 fantastische verhalen (en biertjes!)

  5. Het begint super Patrick, wat een heerlijk bockje!!!

  6. Lekker biertje.. Goed begin, laten we zo maar door gaan tot aan de kerst. 😉

  7. Yes we kunnen weer! Deze is direct top. Niet te bitter, maar wel met pit.

    Mooie start

  8. With a blow of polaris…..ehhh…what?

  9. Het eerste biertje heb ik genuttigd, erg lekker. Goede start van een waarschijnlijk erg mooi bierpkakket.

  10. Eerst biertje viel goed in de smaak. Nu ligt er de hele dag een tripel biertje mij aan te kijken. Ben benieuwd. Even wachten nog😄

  11. Na een jaar wachten weer van start. Bok biertje is niet mijn ding maar heb er wel van genoten. Goede start van de doos.

  12. Zeker niet een standaard bockje. Erg lekker rijk vier met een bittere afdronk. Perfect op de koude start van deze december.

  13. Zoet, caramel met chocolade en koffie. Voor mij niet echt een bok, maar een lichte stout. Lekker biertje.

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *