16 december 2021

HI_Goldstoff_IsoCoated

Brouwerij
Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Gisting

Hirsch-Brauerei | Duitsland
Goldstoff
Lager / Pilsner
5,2 %
Soepel en subtiel
°C
Ondergistend

Extra informatie over de brouwer:

Een bedrijf als geen ander, maar een stukje thuis: de Hirsch-brouwerij is sinds 1782 een integraal onderdeel van het Donau-Engeland en is nog steeds een familiebedrijf. Van generatie op generatie werden meer dan onze brouwgeheimen doorgegeven – namelijk de liefde voor de regio. Hirsch zet zich met passie in voor cultuur, sport en toerisme en is een partner van de lokale gastronomie.

Elke brouwer staat met lichaam en ziel in voor de kwaliteit van zijn bieren. Als brouwerijfamilie is het voor ons belangrijk om langdurige, op partnerschap gebaseerde relaties met onze medewerkers, klanten en leveranciers te onderhouden. De beste grondstoffen zijn ons levensonderhoud. Daarom respecteren we de natuur, handelen we duurzaam en beschermen we het milieu.

Bierfeitje van de dag:

We hebben het al over bier, de glazen en de smaken gehad. Bier is uitermate geschikt om te combineren bij verschillende gerechten. Aan de hand van een aantal voorbeelden wil ik je op weg helpen om het juiste bier te kiezen bij gerechten.

Als stelregel kan je het volgende aanhouden. De keuze voor een bijpassend laat ik dan aan jezelf over, ik geef er wel een bier suggestie bij.

Gerechten van de grill of bbq die krachtig zijn gegrild vragen om een bier met meer mout. Denk hierbij aan een bier uit de categorie donker en rijk. Een goed gegrilde biefstuk kan je goed combineren met bijvoorbeeld een zwaar donker bier of een quadrupel.

Heb je andere gerechten van de gril zoals een hamburger of spareribs dan kan je beter op zoek gaan naar bier met meer hop. Denk hierbij aan een IPA.

Een stoofpotje vraagt weer om een hele andere aanpak. Bij een stoofpotje en andere gestoofde gerechten moet je op zoek naar een zacht bier met een ronde afdronk. Een bruin bier, zoals Leffe Bruin, is hiervoor uitermate geschikt.

Andere gerechten met volle smaken vragen ook om een bier met een volle smaak. Denk bijvoorbeeld aan een Gulpener oud bruin of een quadrupel, die van La Trappe bijvoorbeeld.

Wil je iets lichts en fris eten zoals een salade met groenten dan moet je daar ook een bijpassend bier bij zoeken. Kies je bijvoorbeeld voor de bitterheid van witlof dan past daar het beste een fris en bitter bier bij. Denk hierbij aan de Leffe Tripel.

Eet je vaak kruidige gerechten, dan past daar een bitter bier goed bij. De kruidige smaak wordt versterkt door de bitterheid van het bier. Houd hierbij wel de IBU-waarde in de gaten van het bier. Bij een kruidig gerecht vind ik de Duvel Tripel Hop een lekker bier.

Een gekookt of gestoomd gerecht is zachter van smaak, hierbij past het beste een zacht. Denk hierbij aan een Leffe Blond of een Leffe Royal Whitbread Golding.

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *