Brouwerij

Naam bier
Bierstijl
Alcohol %
Categorie
Drinktemperatuur
Untappd Rating

Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Ice Breaker
Winter Ale
11,5 %
Intens en uitdagend
Ook weer op tijd uit de koeling|
3,59

In het Rotterdamse Makers District is Stadshaven Brouwerij nieuw! Het unieke concept combineert een geavanceerde brouwerij en een gezellige pub aan het water. De bieren zijn geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de locatie. Directeur Harm van Deuren en zijn enthousiaste groep bierliefhebbers hebben deze droom werkelijkheid gemaakt in februari 2021. Het volledig gerestaureerde fruitpakhuis van 5.000 m2 is nu de op één na grootste onafhankelijke craftbierbrouwerij van Nederland, waar jaarlijks 2 miljoen liter ambachtelijk bier wordt gebrouwen.

De brouwerij is ook een broedplaats en een toonbeeld van de circulaire economie. Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering, processen en menukaart. Dankzij moderne technieken die minimaal water en energie verbruiken, is de brouwerij de meest duurzame in Rotterdam.

Met batches van 4.000 liter, 19 vergistingstanks en een totale opslagcapaciteit van bijna 200.000 liter is Stadshaven Brouwerij toonaangevend. De fust-, blik- en flessenvullijn vult 6.500 flessen per uur. Gevestigd in het Merwe-Vierhavengebied, een oud haventerrein aan de noordzijde van de Maas, heeft de brouwerij een rijke geschiedenis als fruitopslag en maakt nu deel uit van het Rotterdam Makers District, de hotspot voor de innovatieve maakindustrie.

Feitje

Tekst

4 reacties

  1. Wederom een heerlijk biertje. Super lekker.

  2. Lekker maar ben toch niet van de donkere bieren merk ik

  3. Deze gisteren pas op maar was weer een lekker biertje!

  4. Zachte bok, licht zoet, licht alcoholisch en crèmig met amandel in de afdronk. Niet slecht voor een bok. 😉

Geef een opmerking

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *